sarmale de craciun
Buna ziua stiu ca mai este pana la sarbatori, dar va pun reteta pentru cei care vor sa o incerce.
Sarmale de crăciun, fiecare gospodina face sarmale , dar cum spuneam fiecare are modul ei de a pregăti. Iată rețeta mea.
Ingrediente
600 gr pulpă de porc
2-3 cepe
2 linguri orez
sare piper
foi de dafin
pasta de tomate
mărar
2 cani zeamă de varză
1 varză pentru foi
1 varză de tocat
costiţă afumată
1 ou
ulei
Mod de preparare
Spre deosebire de reţeta clasică de sarmale, la cele moldoveneşti, carnea de porc nu se mai dă prin maşina de tocat, ci se toacă bucăţele cu bărdiţa. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, cu orezul, oul, sarea şi piperul. Pasta obţinută se lasă la rece câteva minute.
Se spala varza murata si se pregătesc foile pentru sarmale.
Se pune puţin ulei în cratiţă, câteva bucăţele de costiţă , putina pasta de tomate şi varză tocată. Se împachetează sarmalele şi se pun circular în cratiţă. După ce s-a terminat compoziţia de carne, se acoperă cu restul de varză tocată, se mai pun câteva feliuţe de costiţă, boabe de piper, foaia de dafin, legătura de mărar în mijloc, se pune zeama de varză şi o cană de pasta de tomate.
Se fierb aproximativ o oră, la foc potrivit, acoperite. După ce au dat în câteva clocote, se bagă în cuptor, să se rumenească. Se servesc cu mămăliguţă caldă şi smântână.
Ingrediente
600 gr pulpă de porc
2-3 cepe
2 linguri orez
sare piper
foi de dafin
pasta de tomate
mărar
2 cani zeamă de varză
1 varză pentru foi
1 varză de tocat
costiţă afumată
1 ou
ulei
Mod de preparare
Spre deosebire de reţeta clasică de sarmale, la cele moldoveneşti, carnea de porc nu se mai dă prin maşina de tocat, ci se toacă bucăţele cu bărdiţa. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, cu orezul, oul, sarea şi piperul. Pasta obţinută se lasă la rece câteva minute.
Se spala varza murata si se pregătesc foile pentru sarmale.
Se pune puţin ulei în cratiţă, câteva bucăţele de costiţă , putina pasta de tomate şi varză tocată. Se împachetează sarmalele şi se pun circular în cratiţă. După ce s-a terminat compoziţia de carne, se acoperă cu restul de varză tocată, se mai pun câteva feliuţe de costiţă, boabe de piper, foaia de dafin, legătura de mărar în mijloc, se pune zeama de varză şi o cană de pasta de tomate.
Se fierb aproximativ o oră, la foc potrivit, acoperite. După ce au dat în câteva clocote, se bagă în cuptor, să se rumenească. Se servesc cu mămăliguţă caldă şi smântână.
Comentarii
Trimiteți un comentariu