skordalia

Buna ziua.
 
E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, este un piure de cartofi cu mult usturoi care e este foarte gustos!
Vad pe toate site-urile de specialitate o multime de retete de skordalia cu paine , cu nuca sau mai stiu eu ce alte ingrediente, oare de ce nu pastram reteta originala care se face aici in Grecia, modificata nu se mai numeste skordalia. Iata reteta originala , care se pregateste aici in Grecia de 25 Martie, 6 August si 28 Octombrie.
Ingrediente
10-12 cartofi
zeama de la 2 lamai
8-10 catei usturoi
sare
200 ml ulei masline
apa
Mod de prepare
Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata.
Intre timp facem usturoiul. Punem usturoi , ulei si zeama de lamaie in blender si amestecam bine pana se face o crema. Punem crema in bolul de la mixer,  adaugam si cartofii pe care i am scurs de zeama. (oprim putina zeama in cazul in care mai este nevoie sa adaugam la piure). Si amestecam pana devine ca o alifie. Punem in farfurii si servim cu peste prajit.

Comentarii

Postări populare