ciorba de gaina cu taietei
Buna dimineața dragii mei, nu exista ciorba mai buna ca asta.
Ciorba de găină cu tăieței
Ingrediente
apa
sare
gaina (de tara)
2 morcovi
1 ceapa
1 telina mica
1 radacina de patrunjel si/sau pastarnac
Tăieței de casă /cumpărați
Leustean
1/2 l bors
Mod de preparare:
Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se foloste pentru felul II. Gaina de tara fierbe mai greu, asa ca trebuie avut in vedere un timp mai lung de preparare a mancarii.
Un pui crescut la tara se fragezeste intr-o ora – o ora jumatate, in vreme ce gaina mai batrana poate fi fiarta chiar si 4-5 ore. Se pune, deci carnea la fiert. Se scoate spuma si dupa o ora de cand a inceput carnea sa fiarba, se strecoara zeama printr-un tifon asezat intr-o strecuratoare.
Se spala oala si in zeama scursa se pun legumele la fiert cartofii taiati in sferturi, morcovul, patrunjelul si pastarnacul rondele, iar telina taiata in bastonase. Se sareaza si se lasa la fiert, timp in care se fac taieteii: dintr-un ou, putina sare si o lingura de faina.Se întinde o foaie si se lasă la uscat. Se taie Si se adaugă în ciorba Se poate drege cu un ou batut cu smantana si se presara leustean tocat. Sugestii: ca sa fie considerata ciorba, se poate adauga in supa un litru de bors fie fiert separat; in loc de taieteii de casa se pot folosi: paste, orez sau galuste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu