drob de miel
Buna ziua
Așa se face cel mai gustos drob de Paşte. O reţetă delicioasă de drob, extrem de simplă, specifică sărbătorii de Paşte si de Craciun , eu fac drob si de Craciun chiar daca cineva spune ca s nebuna.
Ingrediente
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carne de porc.
Ceapă, usturoiul şi pătrunjelul se va tocă mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amestecă cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru oua crude se condimneteaza după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia, după aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă. Doar de Paste punem oua, acum de Crăciun nu folosim oua.
Comentarii
Trimiteți un comentariu