ratusca de ciocolata
ratusca ciocolatade casa
Pentru finuti, finute dat si pentru copii nostri, de Sfintele Paste toti vor un iepuras, ou, gaina sau ratusca de ciocolata. De ce sa cumparam de la magazin, cind este foarte simplu de facut si acasa. Este mult mai sanatoasa si gustoasa. Va invit sa vedeti reteta
Ratusca ciocolata de casa
Ingrediente
200 gr zahăr
150 gr unt
300 g lapte praf
80 gr cacao neagra
120 ml apa
1 lingura rom/coniac
Mod de preparare
Se amesteca laptele praf si cacao, dupa care se cern într-un vas. Apa si zaharul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasa pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amesteca topindu-l.Siropul cu unt se toarna peste amestecul de lapte praf cu cacao, se adauga rom/coniac si se mixeaza bine.Se toarna compoziţia într o forma de silicon si se lasa la rece 4-5 ore.
Ratusca ciocolata de casa
Ingrediente
200 gr zahăr
150 gr unt
300 g lapte praf
80 gr cacao neagra
120 ml apa
1 lingura rom/coniac
Mod de preparare
Se amesteca laptele praf si cacao, dupa care se cern într-un vas. Apa si zaharul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasa pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amesteca topindu-l.Siropul cu unt se toarna peste amestecul de lapte praf cu cacao, se adauga rom/coniac si se mixeaza bine.Se toarna compoziţia într o forma de silicon si se lasa la rece 4-5 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu