placintele cu urda si gogosari
Buna seara
Placintele cu urda si gogosari
Pentru aluat:
350 gr faina
1 pachet unt
100 ml apa calduţa
2 linguri oţet
1 praf sare
Pentru umplutura:
300 gr urda
1 legatura marar
3 linguri smântâna
3-4 gogosari acri in otet
Pentru uns
1 bucata ou
Mod de preparare
Învaţă să prepari nişte plăcinţele cu urdă la cuptor delicioase
Pentru aluat, faina se amesteca cu untul folosind degetele. Dupa ce s-a obţinut un amestec sfarâmicios, se adauga apa amestecata în prealabil cu oţetul si un praf de sare. Se amesteca si se framânta un aluat moale care se da la rece pentru o ora.
Între timp, urda se desface cu furculiţa si se amesteca întâi cu doua linguri de smântâna, gogosarii taiati cubulete si mararul tocat. Se adauga si a treia lingura de smântâna, daca amestecul este prea uscat.
Din aluat se rup bile de marimea unei portocale care se întind apoi pe masa presarata cu faina. Se pune umplutura, iar marginile se aduna spre centru, asemanator poalelor în brâu.
Se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ou batut si se coc aproximativ 30 de minute.
Pentru aluat:
350 gr faina
1 pachet unt
100 ml apa calduţa
2 linguri oţet
1 praf sare
Pentru umplutura:
300 gr urda
1 legatura marar
3 linguri smântâna
3-4 gogosari acri in otet
Pentru uns
1 bucata ou
Mod de preparare
Învaţă să prepari nişte plăcinţele cu urdă la cuptor delicioase
Pentru aluat, faina se amesteca cu untul folosind degetele. Dupa ce s-a obţinut un amestec sfarâmicios, se adauga apa amestecata în prealabil cu oţetul si un praf de sare. Se amesteca si se framânta un aluat moale care se da la rece pentru o ora.
Între timp, urda se desface cu furculiţa si se amesteca întâi cu doua linguri de smântâna, gogosarii taiati cubulete si mararul tocat. Se adauga si a treia lingura de smântâna, daca amestecul este prea uscat.
Din aluat se rup bile de marimea unei portocale care se întind apoi pe masa presarata cu faina. Se pune umplutura, iar marginile se aduna spre centru, asemanator poalelor în brâu.
Se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ou batut si se coc aproximativ 30 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu