rulada turceasca

rulada turceasca
Buna seara
In 1996- 1998 am fost in Turcia si am lucrat la o cofetarie-cafenea, am invatat multe retete acolo. Va invit sa vedeti una dintre ele.
Rulada turceasca
Ingrediente
500 ml lapte
100 gr zahar
75 gr faina
25 gr unt
200 gr nuca cocos
Jeleuri
200 gr frisca lichida
3-5 vanilii
Zeama de la o lamaie/portocala
10 biscuiti cu ciocolata ( vezi reteta de biscuiti).
Mod de preparare
Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu 250 ml lapte. Laptele ramas se pune la fiert. Cind clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, se amesteca cu telul pana se ngroasa. Se adauga vanilia si untul. Se lasa la racorit. Nuca de cocos se aseaza in strat gros intr o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am facut in tartiera imi place mai mult asa). Adaugam cu lingura crema de vanilie si nivelam incet sa nu stricam stratul de nuca de cocos. Punem biscuiti cu zeama de lamaie /portocala in blender si amestecam bine. Peste crema punem biscuitii. Batem bine frisca si o adaugam peste crema si o nivelam usor. Punem jeleuri , biscuiti praf si nuca de cocos. Dam la rece 2-3 ore. Apoi o taiem fasii cu un cutit si o rulam daca ati facut in tava. Eu am taiat ca tort. Este demential de buna. Pofta buna

Comentarii

Postări populare