tort cu doua creme
Buna dimineata
Nu mai cumpărați prafuri din care să faceți crema de vanilie sau de ciocolata! Vă dau rețeta simplă dar delicioasă de cremă de vanilie făcută în casă
Tort cu doua creme
Ingrediente
4 ouă
1,5 l lapte
o păstaie vanilie
125 gr zahăr pudra
50 gr făină
2 linguri cacao
Visine din visinata
Pentru blat
250 gr cereale
150 gr nuttella
Pentru glazura
1 ciocolata (150 gr) topita
Mod de preparare
Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun la fiert într-un vas.
Între timp, ouăle se freacă bine cu zahărul până ce amestecul se albește, apoi se adaugă făina în ploaie. Se omogenizează bine.
Se toarnă laptele clocotit, se amestecă și se repune pe foc compoziția până ce crema devine groasă. Se trage apoi de pe foc și se amestecă până ce se răcește. Aceasta crema se împarte în două , una o lăsăm asa iar în cealaltă punem cacao si amestecam bine. În crema cu cacao punem câteva visine din vișinată.
Blatul
Facem cerealele praf in blender. Incalzim puțin nuttella si punem peste cereale. Amestecam si apoi punem intr o tava rotunda reglabila. Peste cereale punem crema de vanilie, apoi crema de cacao cu vișine . Topim ciocolata si o punem peste crema de cacao. Lăsăm la rece câteva ore. Pofta buna.
Tort cu doua creme
Ingrediente
4 ouă
1,5 l lapte
o păstaie vanilie
125 gr zahăr pudra
50 gr făină
2 linguri cacao
Visine din visinata
Pentru blat
250 gr cereale
150 gr nuttella
Pentru glazura
1 ciocolata (150 gr) topita
Mod de preparare
Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun la fiert într-un vas.
Între timp, ouăle se freacă bine cu zahărul până ce amestecul se albește, apoi se adaugă făina în ploaie. Se omogenizează bine.
Se toarnă laptele clocotit, se amestecă și se repune pe foc compoziția până ce crema devine groasă. Se trage apoi de pe foc și se amestecă până ce se răcește. Aceasta crema se împarte în două , una o lăsăm asa iar în cealaltă punem cacao si amestecam bine. În crema cu cacao punem câteva visine din vișinată.
Blatul
Facem cerealele praf in blender. Incalzim puțin nuttella si punem peste cereale. Amestecam si apoi punem intr o tava rotunda reglabila. Peste cereale punem crema de vanilie, apoi crema de cacao cu vișine . Topim ciocolata si o punem peste crema de cacao. Lăsăm la rece câteva ore. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu