salata de vinete

 
 
 
Salata de vinete este o specialitate de care ne bucuram cu totii indeosebi in timpul sezonului cald si nu numai ( eu pun vinetele la congelator si când vreau să fac salata, am tot timpul anului). Intrucat varianta cu maioneza este cu siguranta cea mai gustoasa, dar si cea mai grasa, atunci incercati urmatoarea reteta cu maioneza de casa usoara. Amestecul obtinut va fi unul extrem de gustos si sanatos si pentru cei care tin dieta sau au probleme cu colesterolul.
Ingrediente
1 kg de vinete
Roșii și ardei
maioneza vegetala facuta in casa.
Pentru maioneza
150 ml de lapte de soia;
1 1/2 lingurite de zeama de lamaie;
1 lingurita de mustar
170 ml de ulei de masline
putina sare si putin piper.
Mod de preparare
Maioneza
Amesteca laptele de soia, zeama de lamaie si mustarul intr-un blender pentru aproximativ 30 de secunde.
In timp ce amesteci ingredientele, adauga uleiul foarte incet, pana cand compozitia se ingroasa. Asezoneaza dupa gust.
Salata de vinete
Vinetele trebuie coapte pe gratar, la jar sau pe flacara de la aragaz pana cand coaja devine sfaramicioasa si interiorul vinetelor este moale. Apoi se curata, se pun intr-o sita deasupra unui vas si se lasa la scurs cel putin cateva ore. Cel mai bine este sa le lasi peste noapte, pentru ca gustul sa fie cat mai dulce.
Scoate vinetele din frigider, lasa-le sa ajunge la temperatura camerei, marunteste-le cu un tocator de lemn si adauga apoi maioneza si condimentele dupa gust.
Se servește cu roșii , ardei si paine prăjită.

Comentarii

Postări populare