crenvursti in aluat

Buna ziua

 
 
 
Crenvursti in aluat
Ingrediente:
1 ceşcuţă cu lapte
1 ceşcuţă cu ulei
2 căni cu făină
2 ouă2 linguri zahăr
drojdie cât o nucă
1 praf de sare
Umplutura:
8- 10 crenvursti
Mod de preparare:
Din drojdie, o lingură de făină, puţin zahăr şi 3-4 linguri de apă caldă faci o maia pe care o laşi să crească. O amesteci apoi cu celelalte ingrediente pentru aluat, îl frămânţi bine şi-l laşi la dospit 40 de minute.
Fierbi 5 minute crenvurştii, îi scoţi şi îi dai deoparte. Intinzi aluatul într-un strat de 1 cm maximum grosime, tai pătrate cu cuţitul sau ruleta şi în fiecare pătrat aşezi în diagonală o jumătate de crenvurst.
Rulezi, aşezi fiecare cornuleţ în tava unsă cu ulei, dai peste fiecare cu ou bătut şi laşi să se coacă la foc potrivit 30 de minute. Sunt foarte buni ca aperitiv cald sau rece.

Comentarii

Postări populare