tocanita de cartofi in ceaun

Buna ziua. Ca la bunica
Tocănită de cartofi in ceaun
Ingrediente
1 ceaşcă mică ulei
6-8 cepe mijlocii
2-4 ardei graşi, verzi sau roşii
2-3 roşii mari sau 2 linguri de bulion
6-8 cartofi mijlocii
1 foaie de dafin
1 morcov ras
2 căni apă caldă
sare
piper boabe
Mod de preparare
Curăţă ceapa, tai-o în două şi las-o în apă rece 5-10 minute, după care toac-o peştişori şi căleşte-o în ulei. Toarnă o cană cu apă caldă şi lasă ceapa să se călească la foc potrivit, cu vasul acoperit, 15 minute.
Adaugă ardeii graşi tăiaţi rondele, roşiile decojite (sau 2 linguri de bulion) şi tocate fin, adaugă o cană cu apă caldă şi continuă fierberea o jumătate de oră, la foc mic. Sărează, după gust, pune foaia de dafin şi boabele de piper şi mai lasă 5 minute.
Curăţă cartofii, spală-i, taie-i felii mari şi fierbe-i separat, apoi răstoarnă-i fară apă peste tocăniţă. Serveşte tocăniţa decorată cu verdeaţă tocată, după preferinţă, lângă o mămăligă caldă si muraturi.

Comentarii

Postări populare