crema caramel

crema caramel

 
Un desert delicios, pregătit, iubit de milioane de oameni
Crema caramel ( crema de zahar ars)
Ingrediente
1 litru de lapte
8 ouă
200 gr zahăr pentru cremă
150 gr zahăr pentru caramel
1 plic cu zahăr vanilat
1 sticluţă esenţă de rom
2 linguri suc de portocala
Bombonele decorative
Mod de preparare
Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.
Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugăm restul de zahăr pentru cremă şi sucul de portocala Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat. Se pune toată compoziţia în vasul tapetat cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie ( eu am pus in vas de yena si nu am pus bain marie). Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

Comentarii

Postări populare