dulceata de portocale

dulceata de portocale

DULCEAŢĂ DE PORTOCALE
In Romania nu am mancat niciodata dar de cand am venit in Grecia tara portocalelor am invatat sa fac si dulceata de portocale, care este foarte buna. Necesita un pic de timp si rabdare dar merita.
INGREDIENTE
1500 gr portocale
1500 gr zahăr
1 lămâie (doar zeama)
1 bat scortisoara
1 litru apa
Mod de pregatire
Se aleg portocale potrivit de mari, care au şi coaja groasă. Se spală bine şi se rad superficial, cât să se înlăture numai coaja luciosă. Se pun intr o cratita mare se acopera apoi cu apă rece, se acoperă cu un capac şi se pun pe foc mediu-mare.
Se fierb portocalele 10 minute de cand dau in clocot. Aruncam apa si punem alta apa. Facem aceasta de 4 ori. Apoi punem portocalele intr un lighean cu apa rece si le lasam10 minute. Le taiem in 4 si apoi iar in 4 si scoatem samburii si pielitele albe.
Între timp, într-o cratiţă cu fundul mai gros, care se foloseşte numai la dulceaţă, punem zaharul si scortisoara. Adaugam si apa si punem la fiert 10 minute de cand da in clocot. Se amestecă cu o lingură din lemn, până se leagă siropul, apoi se adaugă portocalele tăiate feliuţe subţiri. Lasamsa fiarba 15 minute si luam de pe foc. Scoatem batul de scortisoara si lasam cratita acoperita pentriu 24 ore. Dupa aceste ore o punem din nou pe foc mediu si fierbem pentru 20 de minute luam de pe foc siadaugăm zeama de lămâie.
Se pune dulceaţa calda la borcane si punem la cuptor pentru 10 minute la 100°. Le intoarcem cu fundul in sus si le lasamsa se raceasca. Este foarte buna.

Comentarii

Postări populare