portokalopita insiropata
Acest desert este super simplu de realizat insa este extraordinar de bun. Aroma de portocale, mierea au transformat un banal chec intr-un delicu de zile mari. Fructat si insiropat isi poate gasi loc de cinste pe orice masa.Dupa ce am gustat prima oara abia am reusit sa ma mai opresc. Fiecare inghititura este pur si simplu minunata: moale, aromata si insiropata. Un deliciu!
Portokalopita insiropata
Ingrediente
3 oua
200 ml iaurt
280 gr gris
100 gr zahar
100 ml ulei
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
coaja rasa de la 2 portocale
1 pastaie de vanilie
Sirop
sucul de la doua portocale
100 gr miere
Mod de pregatire
Ouale le batem impreuna cu zaharul si un praf de sare. Ne folosim de un tel. Adaugam iaurtul, uleiul si semintele de la pastaia de vanilie. Omogenizam usor.
Separat amestecam gris cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam compozitia cu o lingura sau un tel.
Portocalele le spalam bine si razuim coaja peste compozitia de chec. Amestecam usor.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de tort. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor. Coacem checul pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata oprim focul si lasam checul la racorit in cuptor cu usa intredeschisa.
Sirop
Sucul de la cele doua portocale il amestecam cu mierea pana cand obtinem un sirop omogen.
Scoatem checul din cuptor si cu ajutorul unei scobitori facem mici gaurele in chec. Turnam siropul pe deasupra checului si-l lasam deoparte 3-4 ore pana cand absoarbe tot siropul. Veti avea parte de o surpriza foarte placuta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu