pasca moldoveneasca cu branza dulce
pasca moldoveneasca
Pasca moldoveneasca cu branza dulce
Ingrediente
Aluat
1 kg de faina
1 cub de drojdie
1 cana de zahar
350 ml de lapte
150 ml de ulei
4 oua
coaja de lamaie
vanilie
Umplutura de branza dulce
1 kg de branza dulce
6-8 oua
o cana de zahar
un praf de sare
2-3 linguri de gris
150 gr de stafide
Vanilie
Mod de preparare
Aluat
Separam galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile si doua albusuri cu jumatate de lingurita de sare.
Adauga zaharul si bate ouale pana cand zaharul se topeste.
Dizolva drojdia intr-o cescuta de lapte cald. Fa o gaura in mijlocul fainei si pune drojdia
Lasa cateva minute drojdia sa dospeasca, apoi adauga ouale batute cu zahar si laptele. Incepem sa framantam.
Adauga pe masura ce framanti uleiul. Coca trebuie sa fie elastica si este gata atunci cand face baloane.
Lasa aluatul de pasca la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer.
Umplutura
Amesteca branza cu zaharul, ouale si cele doua albusuri ramase de la aluat. Daca ti se pare ca branza a avut mult zer in ea si ca umplutura pentru pasca e prea lichida, adauga si 2-3 linguri de gris.
La sfarsit pune si stafidele, (inmuiate in apa fiarta)
Imparte aluatul de pasca in patru parti. O parte intinde-o ca pe o foaie si pune-o pe fundul tavii. Cealalta parte facem suluri si le impletim pentru cruce
Lasa aluatul sa mai creasca in tava, iar dupa ce si-a dublat volumul, pune in mijloc compozitia de branza dulce. Preincalzim cuptorul la 160 de grade
Coace pasca moldoveneasca cu branza dulce la foc mediu, timp de 30-40 de minute, pana cand aluatul e bine facut.
Ingrediente
Aluat
1 kg de faina
1 cub de drojdie
1 cana de zahar
350 ml de lapte
150 ml de ulei
4 oua
coaja de lamaie
vanilie
Umplutura de branza dulce
1 kg de branza dulce
6-8 oua
o cana de zahar
un praf de sare
2-3 linguri de gris
150 gr de stafide
Vanilie
Mod de preparare
Aluat
Separam galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile si doua albusuri cu jumatate de lingurita de sare.
Adauga zaharul si bate ouale pana cand zaharul se topeste.
Dizolva drojdia intr-o cescuta de lapte cald. Fa o gaura in mijlocul fainei si pune drojdia
Lasa cateva minute drojdia sa dospeasca, apoi adauga ouale batute cu zahar si laptele. Incepem sa framantam.
Adauga pe masura ce framanti uleiul. Coca trebuie sa fie elastica si este gata atunci cand face baloane.
Lasa aluatul de pasca la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer.
Umplutura
Amesteca branza cu zaharul, ouale si cele doua albusuri ramase de la aluat. Daca ti se pare ca branza a avut mult zer in ea si ca umplutura pentru pasca e prea lichida, adauga si 2-3 linguri de gris.
La sfarsit pune si stafidele, (inmuiate in apa fiarta)
Imparte aluatul de pasca in patru parti. O parte intinde-o ca pe o foaie si pune-o pe fundul tavii. Cealalta parte facem suluri si le impletim pentru cruce
Lasa aluatul sa mai creasca in tava, iar dupa ce si-a dublat volumul, pune in mijloc compozitia de branza dulce. Preincalzim cuptorul la 160 de grade
Coace pasca moldoveneasca cu branza dulce la foc mediu, timp de 30-40 de minute, pana cand aluatul e bine facut.
Comentarii
Trimiteți un comentariu