trucuri
Uneori, trucurile pot fi de mare ajutor în bucătărie mai ales când ai încercat aproape toate soluțiile pe care le știai. Iată ce idei îți pot fi de ajutor, data viitoare. 1.Pentru a preveni lipirea mâncării de tigaie, evitați să turnați mâncare rece într-o tigaie fierbinte. De asemenea, nu puneți alimentele într-o tigaie care nu e perfect curată.
2. Pentru că mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu un strat subțire de unt. Acest procedeu funcționează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor și cartofilor.
3. Pentru a obține mai mult suc din citrice, aduceți-le la temperatură camerei, apoi presați fructele cu palmă pe o suprafața rigidă. Apăsați cât de mult puteți rotind fructul, apoi tăiați-l în 2 și stoarceți-l.
4. Dacă oule pe care le-ați pus la fiert au crăpat, le puteți repară prin adăugarea unei linguri de oțet în apa atunci când observați că s-au fisurat. Dacă deja albușul a început să iasă din ou, această metodă nu va funcționa.
5. Verificați temperatură uleiului înainte de a pune ceva la prăjit. În cazul în care nu aveți termometru, puteți face asta utilizând un cub de pâine. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.
6. Înlăturați grăsimea din supe punând în bol 4 cuburi de gheață. Grăsimile vor converge în jurul ghetei, care apoi va fi înlăturată. Trebuie să luați în considerare că acest procedeu poate răci supa, deci există posibilitatea de a fi nevoie să o reîncălziți.
7. Puteți reduce intensitatea usturoiului și a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adaugă mâncărurilor.
8. Când alegeți carnea de pui, verificați să aibă pielea de culoarea untului și să nu fie uscată. De asemenea, trebuie să fie compactă și să nu prezinte zone închise la culoare. Carnea de pui proaspătă trebuie păstrată la frigider, acoperită lejer, până la 2 zile.
9. Pentru a obține șnițele mai crocante, puneți în compoziția prin care treceți carnea o linguriță de praf de copt. Prăjiți-le apoi în ulei bine încins, pentru a fi siguri că evitați absorbția unei cantități prea mari de grăsime.
10. Nu sărați carnea înainte de gătire pentru că tot ce face sărea este să absoarbă sucul și să impedice rumenirea cărnii. Adăugați sărea atunci când carnea este pe jumătate gătită. Când este gata, gustați-o și mai adăugați sare dacă vi se pare necesar. Aşa reztatul va fi o carne zemoasa și nu excesiv de sărată.
11. Pentru a obține un orez catifelat, adăugați o linguriță de zeamă de lămâie în apa, înainte de a pune orezul. Nu-i va schimbă aromă, însă va umflă boabele și va va ajută să obțineți pilaful perfect.
12. Pastele și orezul devin mai puțin lipicioase dacă în apa în care le fierbem adăugăm câțiva stropi de oțet.
13. Tartele cu brânză sau cu smântâna deseori se crapă în timpul coptului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pe parcursul preparării termice, tartele se usucă. Pentru a evită asta, puneți alături de tartă un vas cu apa care va păstra umezeală necesară.
14. Ca sa păstrați cârnații proaspeti si sa nu miroasă usturoi in congelator, puneți cârnații in folie de aluminiu apoi puneți în pungă si la congelator.
15.Dacă pui deasupra, pe cratiță, o lingură apa nu va da în clocot.
2. Pentru că mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu un strat subțire de unt. Acest procedeu funcționează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor și cartofilor.
3. Pentru a obține mai mult suc din citrice, aduceți-le la temperatură camerei, apoi presați fructele cu palmă pe o suprafața rigidă. Apăsați cât de mult puteți rotind fructul, apoi tăiați-l în 2 și stoarceți-l.
4. Dacă oule pe care le-ați pus la fiert au crăpat, le puteți repară prin adăugarea unei linguri de oțet în apa atunci când observați că s-au fisurat. Dacă deja albușul a început să iasă din ou, această metodă nu va funcționa.
5. Verificați temperatură uleiului înainte de a pune ceva la prăjit. În cazul în care nu aveți termometru, puteți face asta utilizând un cub de pâine. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.
6. Înlăturați grăsimea din supe punând în bol 4 cuburi de gheață. Grăsimile vor converge în jurul ghetei, care apoi va fi înlăturată. Trebuie să luați în considerare că acest procedeu poate răci supa, deci există posibilitatea de a fi nevoie să o reîncălziți.
7. Puteți reduce intensitatea usturoiului și a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adaugă mâncărurilor.
8. Când alegeți carnea de pui, verificați să aibă pielea de culoarea untului și să nu fie uscată. De asemenea, trebuie să fie compactă și să nu prezinte zone închise la culoare. Carnea de pui proaspătă trebuie păstrată la frigider, acoperită lejer, până la 2 zile.
9. Pentru a obține șnițele mai crocante, puneți în compoziția prin care treceți carnea o linguriță de praf de copt. Prăjiți-le apoi în ulei bine încins, pentru a fi siguri că evitați absorbția unei cantități prea mari de grăsime.
10. Nu sărați carnea înainte de gătire pentru că tot ce face sărea este să absoarbă sucul și să impedice rumenirea cărnii. Adăugați sărea atunci când carnea este pe jumătate gătită. Când este gata, gustați-o și mai adăugați sare dacă vi se pare necesar. Aşa reztatul va fi o carne zemoasa și nu excesiv de sărată.
11. Pentru a obține un orez catifelat, adăugați o linguriță de zeamă de lămâie în apa, înainte de a pune orezul. Nu-i va schimbă aromă, însă va umflă boabele și va va ajută să obțineți pilaful perfect.
12. Pastele și orezul devin mai puțin lipicioase dacă în apa în care le fierbem adăugăm câțiva stropi de oțet.
13. Tartele cu brânză sau cu smântâna deseori se crapă în timpul coptului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pe parcursul preparării termice, tartele se usucă. Pentru a evită asta, puneți alături de tartă un vas cu apa care va păstra umezeală necesară.
14. Ca sa păstrați cârnații proaspeti si sa nu miroasă usturoi in congelator, puneți cârnații in folie de aluminiu apoi puneți în pungă si la congelator.
15.Dacă pui deasupra, pe cratiță, o lingură apa nu va da în clocot.
Comentarii
Trimiteți un comentariu