braduti
Buna ziua
Brăduți
Vin sărbătorile si vreți ceva mai special. Iată o rețetă de fursecuri brăduț
Ingrediente
3 cani faina
1 cana unt moale
1 Cana zahar pudra + 1 cana pentru pudrat
Coaja de lămâie
Vanilie
200 gr smântâna
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (mediu) şi tapetează două tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron mare amestecă untul şi zahărul. Adaugă făina , smântâna, coaja de lamaie şi vanilia şi continuă să amesteci până când obţii un aluat dens. Formează o minge din aluat cu palmele.Aluatul îl punem la frigider pentru 30 de minute.
Rulează aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină sau zahăr pudră. Foloseşte un sucitor la fel de bine frecat cu făină, ca să nus e lipească.
Taie brăduți cu o forma. Repetă până ai terminat aproape tot aluatul.
Coace fursecurile 16-18 minute, sau până ce biscuiţii devin aurii. Lasă-i să se răcească pe tavă şi serveşte cu cafea, lapte, ceai.
Vin sărbătorile si vreți ceva mai special. Iată o rețetă de fursecuri brăduț
Ingrediente
3 cani faina
1 cana unt moale
1 Cana zahar pudra + 1 cana pentru pudrat
Coaja de lămâie
Vanilie
200 gr smântâna
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (mediu) şi tapetează două tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron mare amestecă untul şi zahărul. Adaugă făina , smântâna, coaja de lamaie şi vanilia şi continuă să amesteci până când obţii un aluat dens. Formează o minge din aluat cu palmele.Aluatul îl punem la frigider pentru 30 de minute.
Rulează aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină sau zahăr pudră. Foloseşte un sucitor la fel de bine frecat cu făină, ca să nus e lipească.
Taie brăduți cu o forma. Repetă până ai terminat aproape tot aluatul.
Coace fursecurile 16-18 minute, sau până ce biscuiţii devin aurii. Lasă-i să se răcească pe tavă şi serveşte cu cafea, lapte, ceai.
Comentarii
Trimiteți un comentariu