Cornulete pascale




Buna ziua dragii mei. Aceastea sunt cornulete specific Pastelui aici in Grecia. Sa va dau si aceasta reteta, este greceasca dar o poate face oricine
Cornulete Pascale psecifice in Grecia
Eu fac portie tripla si va dau ingredientele necesare, din aceasta compozitiei ies 250-300 de cornulete
Ingrediente
500 gr. Fitini/margarina
21 oua
4 amoniac
8 vanilii
3 kg faina alba
1 kg farin up ( care creste singura)
Un pahar de lapte
1 si 1/2 kg zahar
Mod de preparare
Topim fitini si lasam sa se raceasca un pic
Batem oualele cu zaharul in mixer bine, adaugam fitini topit si batem bine. Punem intr-un lighean mai mare sa putem framanta faina  peste punem compozitia de ou zahar si fitini. intr un ibric incalzim laptele si adaugam amoniacul amestecam bine si adaugam in lighean. Incepem sa framantam bine pana nu se mai lipeste de degete. Lasam 30-35 minute sa se odihneasca . Preincalzim cuptorul  la 250 de grade. Dam cornuleteleor ce forma dorim. Coacem la 200 ° 25 minute. Va trebuie rabdare.

Comentarii

Postări populare