cozonac cu nuca si rom

 Cozonac de post cu nuca si rom
Ingrediente:
1 kg făină
600 ml apa minerala
300 gr zahăr
50 g drojdie
vanilie
rom
coajă de lămâie
200 gr nuci măcinate
200 ml ulei
Mod de preparare:
Drojdia se topeşte cu o lingură de zahăr şi 2 linguri apa minerala. Se adaugă o ceaşcă de făină şi se amestecă bine. Se lasă la crescut.
In apa minerala care ne a ramas se adaugă restul de zahăr, vanilie, rom, coajă de lămâie, sare. Uleiul se incalzeste putin. Făina rămasă se aşază într-un lighean şi peste ea se adaugă plămădeala de drojdie şî compoziţia de apă cu zahăr.
Se frământă 15 minute, după care încorporăm treptat  uleiul călduţ. Se frământă 30 de minute, până când alu­atul face băşici. Se lasă la crescut.
In acest timp se ung tăvile cu ulei. După ce a crescut aluatul, se întind foi peste care se presară , nuci amestecata cu zahar. Se rulează şi se pun în tăvi. Se mai lasă puţin la crescut, se ung deasupra cu apă cu zahăr sau cuulei şi se intro­duc la cuptor la foc mic aproximativ o oră.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare