Drob de miel cu spanac


Pe lângă friptura de miel, oua rosii, cozonaci și pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paște.
Drob de miel
 Ingrediente:
1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima)
prapur de miel
4 ouă
6 fire ceapă verde
sare, piper,
Marar
Patrunjel
1/2 piept pui
1 lingură untură sau ulei după preferința
400 gr spanac
Miez de paine
Mod de preparare
Spălăm spanacul bine. Punem apa să fiarbă  și când clocotește adaugăm spanacul și lasăm 8 minute.
Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.
Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Separat fierbem pieptul de pui. Si il dam prin masina Se adaugă ouăle crude, puțin miez de pâine , sare, un praf de piper, oregano și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde, spanacul fiert și amestecam ușor.
Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.

Comentarii

Postări populare