tort cu crema de branza si struguri


Buna ziua
Tort cu crema de brânză și struguri
Ingrediente:
Pentru baza:
200 g biscuiţi digestivi
100 g unt
Pentru topping
300 gr cremă de brânză nedegresată
coaja rasă fin şi sucul de la o lămâie
400 gr lapte condensat de casa
250 g boabe de struguri roşii şi albi, înjumătăţite
Pentru decor:
boabe de struguri înjumătăţite
frunze de mentă
o tavă de tort cu marginile detaşabile, tapetată cu foaie de copt
Mod de preparare:
Pentru a face baza, sfărâmă biscuiţii şi amestecă-i cu untul. Pune amestecul în tava de tort şi presează bine, într-un strat uniform. Lasă tava deoparte, la rece.
Bate crema de brânză cu coaja şi sucul de lămâie până când amestecul devine fin, apoi încorporează şi laptele condensat.
Pune cu lingura jumătate din compoziţie în tava de tort şi aşază deasupra strugurii. Toarnă compoziţia rămasă deasupra şi nivelează suprafaţa. Lasă tortul la frigider timp de câteva ore, sau peste noapte, pentru a se întări.
Pentru a servi, scoate tortul pe un platou şi îndepărtează hârtia de copt. Decorează cu struguri şi câteva frunze de mentă, după preferinţă.

Comentarii

Postări populare