trandafiri de ciocolata
Buna ziua
Trandafiri din ciocolata
Din două ingrediente facem decorațiuni și trandafiri pentru torturi si prăjituri. E adevărat trebuie un pic de talent, îndemânare si răbdare dar rezultatul merita tot efortul.
Ingrediente:
125 gr ciocolata amaruie sau alba;
50 gr miere de albine.(2 linguri)
Mod de preparare
Topim ciocolata pe baie de aburi, omogenizam si adaugam mierea. Amestecam energic cu o lingura de lemn. Daca folosim ciocolata alba va parea ca s-a branzit, insa este doar grasimea din compozitie. Luam ciocolata in mana si incepem sa o scurgem bine de grasime.
Se pune apoi intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 1 zi. Cand se scoate din frigider, ciocolata va fi destul de tare, dar incepeti sa lucrati cu bucatele mici, deoarece se va topi usor de la caldura mainilor.
Plastelina de ciocolata se poate folosi la crearea diferitelor decoratiuni.
Modelam cateva bilute de ciocolata si le aplatizam intre 2 folii alimentare cu ajutorul unui sucitor. Dam folia la congelator pentru ca petalele sa se desprinda mai usor. Facem un con mic de plastelina si il infingem in varful unei scobitori, apoi infasuram petalele in jurul conului (petalele trebuie sa aiba diferite dimensiuni, cele mai mici la interior, iar cele mai mari la exterior). Dupa ce am format trandafirul il lasam cel putin 2 ore la frigider sa se intareasca, apoi il putem folosi drept decoratiune.
Comentarii
Trimiteți un comentariu