supa de fasole uscate

supa de fasole uscata
Buna ziua dragii mei
Supa de fasole uscata
Ingrediente
 200 gr fasole uscată
 1 ceapă
 3-4 morcovi



 Frunze ţelină
 3 linguri ulei
 2 dovlecei pasati
 sare
 Zeama de lamaie
Mod de preparare
 Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece, 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se limpezeşte şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea câteva clocote şi se schimbă apa. Se adaugă morcovii, frunze ţelina, dovleceii pasati şi ceapa, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Se fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, 2-2 ½ ore. Se adaugă uleiul. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare. Cind servim punem zeama de lamaie.
Se serveşte imediat, dar şi rece este la fel de gustoasă.

Comentarii

Postări populare