friptura de iepure cu sos de busuioc

Buna ziua

 Carnea de iepure este folosita si in diete speciale, cum sunt cele pentru persoanele care sufera de boli de inima, pentru cei cu varste inaintate, diete scazute in sodiu sau pentru scaderea in greutate. Pentru multi dintre noi este o delicatesa, asta si pentru ca are un gust cu adevarat special. Este o alternativa cu mai putine calorii decat pieptul de pui sau de curcan, bogata in omega 3. Daca vreti sa incercati o mancare diferita, ati putea alege sa gatiti iepure cu sos de busuioc. O friptura de iepure delicioasa, cu arome mediteraneene si nu foarte dificil de gatit. Merita incercata, mai ales ca o putem servi la orice masa festiva, dar si la o simpla masa in familie!

Ingrediente

un iepure portionat

120 ml de vin alb sec

un mar golden

4 catei mari de usturoi curatati si spalati

100 gr. de costita neafumata taiata fin

frunze de busuioc spalate

4 frunze de salvie spalate

3 felii de paine toast fara coaja

200 ml de lapte

3 linguri cu ulei de masline

sare

piper proaspat macinat

100-150 ml de apa fierbinte

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o  tigaie in  care punem uleiul de masline.

Adaugam bucatile de iepure, cateii de usturoi, frunzele de salvie, 4-5 frunze de busuioc si costita neafumata.

Acoperim tigaia cu un capac si lasam totul sa fiarba la foc mic.

Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea, o intoarcem si pe cealalta parte.

Acoperim si lasam sa fiarba.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca, dam focul tare si stingem cu vinul alb sec.

Condimentam cu piper si sare

Punem apa fierbinte.

Acoperim tigaia si lasam preparatul sa fiarba la foc mic pana cand carnea de iepure devine foarte frageda.

Curatam marul de coaja, ii indepartam semintele si il taiem in cubulete.

Fierbem friptura pand carnea de iepure se desprinde usor de pe oase; daca mai este nevoie adaugam apa fierbinte.

Scoatem bucatile de iepure din sos si le pastram calde.

Adunam si indepartam frunzele de busuioc si de salvie fierte. Scoatem din sos cateii de usturoi.

Punem frunzele de busuioc ramase, feliile de paine si cuburile de mar.

Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.

Turnam laptele, amestecam si lasam sa clocoteasca aproximativ 2 minute.

Inchidem aragazul si lasam sosul sa se racoreasca.

Pregatim un blender in care raturnam sosul din tigaie si pasam pana cand obtinem o pasta fina.

Punem sosul la baza pe farfurie, iar deasupra asezam bucatile de carne de iepure.

Servim.
L

Comentarii

Postări populare