friptura de iepure cu sos de busuioc
Buna ziua
Carnea de iepure este folosita si in diete speciale, cum sunt cele pentru persoanele care sufera de boli de inima, pentru cei cu varste inaintate, diete scazute in sodiu sau pentru scaderea in greutate. Pentru multi dintre noi este o delicatesa, asta si pentru ca are un gust cu adevarat special. Este o alternativa cu mai putine calorii decat pieptul de pui sau de curcan, bogata in omega 3. Daca vreti sa incercati o mancare diferita, ati putea alege sa gatiti iepure cu sos de busuioc. O friptura de iepure delicioasa, cu arome mediteraneene si nu foarte dificil de gatit. Merita incercata, mai ales ca o putem servi la orice masa festiva, dar si la o simpla masa in familie!
Ingrediente
un iepure portionat
120 ml de vin alb sec
un mar golden
4 catei mari de usturoi curatati si spalati
100 gr. de costita neafumata taiata fin
frunze de busuioc spalate
4 frunze de salvie spalate
3 felii de paine toast fara coaja
200 ml de lapte
3 linguri cu ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
100-150 ml de apa fierbinte
Mod de preparare
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul de masline.
Adaugam bucatile de iepure, cateii de usturoi, frunzele de salvie, 4-5 frunze de busuioc si costita neafumata.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam totul sa fiarba la foc mic.
Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea, o intoarcem si pe cealalta parte.
Acoperim si lasam sa fiarba.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca, dam focul tare si stingem cu vinul alb sec.
Condimentam cu piper si sare
Punem apa fierbinte.
Acoperim tigaia si lasam preparatul sa fiarba la foc mic pana cand carnea de iepure devine foarte frageda.
Curatam marul de coaja, ii indepartam semintele si il taiem in cubulete.
Fierbem friptura pand carnea de iepure se desprinde usor de pe oase; daca mai este nevoie adaugam apa fierbinte.
Scoatem bucatile de iepure din sos si le pastram calde.
Adunam si indepartam frunzele de busuioc si de salvie fierte. Scoatem din sos cateii de usturoi.
Punem frunzele de busuioc ramase, feliile de paine si cuburile de mar.
Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Turnam laptele, amestecam si lasam sa clocoteasca aproximativ 2 minute.
Inchidem aragazul si lasam sosul sa se racoreasca.
Pregatim un blender in care raturnam sosul din tigaie si pasam pana cand obtinem o pasta fina.
Punem sosul la baza pe farfurie, iar deasupra asezam bucatile de carne de iepure.
Servim.
Carnea de iepure este folosita si in diete speciale, cum sunt cele pentru persoanele care sufera de boli de inima, pentru cei cu varste inaintate, diete scazute in sodiu sau pentru scaderea in greutate. Pentru multi dintre noi este o delicatesa, asta si pentru ca are un gust cu adevarat special. Este o alternativa cu mai putine calorii decat pieptul de pui sau de curcan, bogata in omega 3. Daca vreti sa incercati o mancare diferita, ati putea alege sa gatiti iepure cu sos de busuioc. O friptura de iepure delicioasa, cu arome mediteraneene si nu foarte dificil de gatit. Merita incercata, mai ales ca o putem servi la orice masa festiva, dar si la o simpla masa in familie!
Ingrediente
un iepure portionat
120 ml de vin alb sec
un mar golden
4 catei mari de usturoi curatati si spalati
100 gr. de costita neafumata taiata fin
frunze de busuioc spalate
4 frunze de salvie spalate
3 felii de paine toast fara coaja
200 ml de lapte
3 linguri cu ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
100-150 ml de apa fierbinte
Mod de preparare
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul de masline.
Adaugam bucatile de iepure, cateii de usturoi, frunzele de salvie, 4-5 frunze de busuioc si costita neafumata.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam totul sa fiarba la foc mic.
Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea, o intoarcem si pe cealalta parte.
Acoperim si lasam sa fiarba.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca, dam focul tare si stingem cu vinul alb sec.
Condimentam cu piper si sare
Punem apa fierbinte.
Acoperim tigaia si lasam preparatul sa fiarba la foc mic pana cand carnea de iepure devine foarte frageda.
Curatam marul de coaja, ii indepartam semintele si il taiem in cubulete.
Fierbem friptura pand carnea de iepure se desprinde usor de pe oase; daca mai este nevoie adaugam apa fierbinte.
Scoatem bucatile de iepure din sos si le pastram calde.
Adunam si indepartam frunzele de busuioc si de salvie fierte. Scoatem din sos cateii de usturoi.
Punem frunzele de busuioc ramase, feliile de paine si cuburile de mar.
Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Turnam laptele, amestecam si lasam sa clocoteasca aproximativ 2 minute.
Inchidem aragazul si lasam sosul sa se racoreasca.
Pregatim un blender in care raturnam sosul din tigaie si pasam pana cand obtinem o pasta fina.
Punem sosul la baza pe farfurie, iar deasupra asezam bucatile de carne de iepure.
Servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu