pizza 2

pizza de casa
Cui nu-i place o felie de pizza? Reteta de mai jos are toate secretele de care ai nevoie pentru a face in casa pizza perfecta, oricand ai chef. Din ingrediente rezulta doua pizza de dimensiuni medii.
Ingrediente
500 gr de faina alba 1 lingura pentru tava
2 lingurite rase de sare
15 grame de drojdie proaspata
275 ml de apa
50 ml de ulei, plus o lingura pentru uns vasul de dospit.
6-8 felii cascaval
6 felii sunca
150 gr crema de branza
Pentru topping ai nevoie de doua linguri de sos de rosii, o lingura de mustar, o lingurita de zahar, sare, oregano si piper pentru a prepara sosul.
Mod de pregatire
Pentru blat pune intr-un bol faina si sarea. Adauga drojdia proaspata amestecata pana devine lichida cu un varf de lingurita de zahar. Adauga apa, tot uleiul si amesteca aluatul cu mana pana ce capata consistenta. Nu pune din prima toata apa. Mai lasa putina apa deoparte.
Faina are capacitatea de a absorbi apa diferit, dar mai poti pune apa daca aluatul pare prea tare, sau mai poti adauga putina faina daca aluatul este inca lipicios. Framanta aluatul cateva minute. In final trebuie sa fie ca o plastilina moale, elastica si densa, fara sa se lipeasca de mana.
Unge un vas cu putin ulei si pune aluatul. Acopera-l si lasa-l intr-un loc cald pentru aproximativ o ora, o ora si jumatate, pana ce isi dubleaza volumul. In functie de temperatura din camera aluatul poate creste mai repede sau mai incet.
Cand aluatul a crescut, se aseaza pe planseta infainata si de rupe in doua. Framanta usor fiecare jumatate, fa-l din nou minge si lasa-l sa mai stea pe planseta alte 15 minute, acoperit cu un servet usor umezit.
Abia acum aluatul este perfect pentru a fi intins. Intinde-l cu mana sau cu sucitorul. Unge aluatul cu sosul facut din ingredientele precizate, bine amestecate inainte. Punem deasupra sosului sunca taiata felii, crema de branza si cascaval. Preincalzim cuptorul la180 de grade si coacem pentru 15-20 de minute.
Aluatul este delicios, iar pizza facuta in casa este perfecta!





Comentarii

Postări populare