bomboane cu fructe uscate



Bomboane cu fructe uscate
O combinatie deosebita, numai buna pentru micii amatori de dulciuri.
Ingrediente
o cana de stafide
o cana de caise uscate
o cana de curmale
o cana de nuca macinata
100 gr ciocolata alba/ neagra sau de menaj
50 gr unt
o lingura de esenta de rom
nuca de cocos si cacao pentru ornat.(optional)
Preparare.
Pune stafidele, caisele si curmalele (fara samburi) la inmuiat in apa in care adaugi o lingura de esenta de rom. Fructele trebuie sa stea circa 2-3 ore in apa. Se scurge bine zeama, dupa care pune-le intr-un blender. Adauga untul si omogenizeaza foarte bine.
Rastoarna compozitia intr-un vas, adauga nuca macinata si ciocolata topita in prealabil. Amesteca. Cu mana putin uda formeaza bilute, (sau pune le in forme) pe care le treci prin nuca de cocos rasa, sau cacao , sau prin ciocolata topita cum am făcut eu
Patreaza bombonelele la frigider o ora-doua inainte se le servesti.
Compozitia poate fi folosita si pentru a face acadele. Bilutele puse in varful betelelor de frigarui, pot fi trecute prin ciocolata sau caramel.

Comentarii

Postări populare