Vinete umplute cu sos
Vinete umplute
Am găsit la piata ieri vinete , îmi plac foarte mult așa că am cumpărat rapid și le am făcut imediat că ne plac asa.
Ingrediente
3-4 vinete
200 gr ciuperci
500 gr carne de vită tocată
2-3 cepe
sare
piper negru
400 gr roşii
3-4 linguri ulei de măsline
3-4 linguri pesmet
1 lingura unt
Apa
Pasta de tomate
2-3 fire cimbru
Mod de preparare
Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.
Între timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul. Separat, se spală şi se curăţă ciupercile, apoi se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet , pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.
Amestecam apa cu pasta de tomate și punem peste vinete
Tava se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute.
După ce s-au făcut, se servesc calde.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.
Am găsit la piata ieri vinete , îmi plac foarte mult așa că am cumpărat rapid și le am făcut imediat că ne plac asa.
Ingrediente
3-4 vinete
200 gr ciuperci
500 gr carne de vită tocată
2-3 cepe
sare
piper negru
400 gr roşii
3-4 linguri ulei de măsline
3-4 linguri pesmet
1 lingura unt
Apa
Pasta de tomate
2-3 fire cimbru
Mod de preparare
Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.
Între timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul. Separat, se spală şi se curăţă ciupercile, apoi se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet , pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.
Amestecam apa cu pasta de tomate și punem peste vinete
Tava se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute.
După ce s-au făcut, se servesc calde.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu