Chec marmorat cu glazura de lamaie
Chec delicios cu glazura de lamaie
Lamaia poate fi perfecta pentru un desert pufos si delicios, pe care il poti pregati foarte usor. Descopera aceasta reteta si savureaza glazura aromata .Acest chec cu aroma de lamaie este delicios si usor de facut. Consistenta si gustul, dar si glazura de lamaie il vor transforma cu siguranta in desertul perfect !
Ingrediente:
Pentru chec:
1 ½ cani + 1 lingura faina
1 ½ lingurite pudra de copt
½ lingurita sare
¼ cana (4 linguri) unt nesarat, la temperatura camerei
1 cana zahar
2 oua mari, la temperatura camerei
½ cana lapte de soia
sucul si coaja rasa de la o lamaie
2 linguri cacao
Pentru glazura de lamaie
1 cana zahar pudra
sucul si coaja de la jumatate de lamaie
1 lingurita unt
putina sare
1 lingura rom
Mod de preparare:
Chec:
Preincalzeste cuptorul la 180C si tapeteaza cu unt si faina o tava speciala.
Intr-un vas amesteca cu ajutorul mixerului faina, pudra de copt si sarea.
Amesteca apoi in acelasi vas untul si zaharul pana cand se formeaza o compozitie cremoasa (aproximativ 2-3 minute).
Adauga pe rand ouale in compozitie, amestecand continuu.
Pune treptat in compozitie laptele de soia si faina si incearca, atunci cand amesteci, sa iei mereu si aluatul care ramane pe marginile vasului. Punem 3/4 din compoziție in tava iar in cealaltă compoziție care ne a rămas punem cacao și amestecam. Apoi punem peste compoziția alba și cu un pai sau o lingura amestecam de jos în sus
Pune aluatul obtinut in tava pregatita anterior si lasa-l la cuptor pentru 50-60 de minute sau pana cand o scobitoare va iesi curata.
Dupa ce il scoti din cuptor, lasa checul sa se raceasca 15 minute si scoate-l apoi din tava.
Dupa ce s-a racit complet checul, prepara glazura de lamaie.
Glazura:
Pune zaharul pudra, sucul si coaja de lamaie si restul ingredientelor intr-o tigaie mica, la foc mediu, amestecand continuu, pana cand nu mai apar cocoloase.
Indeparteaza tigaia de pe foc si lasa la racit 1 minut.
Toarna glazura peste chec si asteapta cateva minute inainte sa-l tai.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu