Sarmale cu naut
Sarmale de post cu naut
După sărbătorile care au trecut sigur te ai saturat de carne și alte jumări, iată o rețetă de sarmale altfel
Ingrediente
200 gr fasoale boabe albă
200 gr năut
250 gr orez
200 gr linte
1 morcov
suc de roşii
3 cepe
pătrunjel verde
sare
piper
Varza murata
Mod de preparare:
Spală fasolea şi năutul şi pune-le la fiert. Aruncă prima apă şi lasă să fiarbă până se înmoaie bobul.
Curăţă cepele, spală-le şi toacă-le mărunt, apoi căleş-te-le în ulei. încorporează fasolea, năutul, orezul, lintea şi lasă puţin la călit. Dă morcovul pe răzătoarea mică, adaugă-l la amestecul de fasole şi condimentează umplutura după gust.
Modelează sarmalele în foi de varza murata, aşează-le în oală, dar nu mai mult de trei rânduri.
Adaugă apă, puţină sare şi pune-le la fiert.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
După sărbătorile care au trecut sigur te ai saturat de carne și alte jumări, iată o rețetă de sarmale altfel
Ingrediente
200 gr fasoale boabe albă
200 gr năut
250 gr orez
200 gr linte
1 morcov
suc de roşii
3 cepe
pătrunjel verde
sare
piper
Varza murata
Mod de preparare:
Spală fasolea şi năutul şi pune-le la fiert. Aruncă prima apă şi lasă să fiarbă până se înmoaie bobul.
Curăţă cepele, spală-le şi toacă-le mărunt, apoi căleş-te-le în ulei. încorporează fasolea, năutul, orezul, lintea şi lasă puţin la călit. Dă morcovul pe răzătoarea mică, adaugă-l la amestecul de fasole şi condimentează umplutura după gust.
Modelează sarmalele în foi de varza murata, aşează-le în oală, dar nu mai mult de trei rânduri.
Adaugă apă, puţină sare şi pune-le la fiert.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu