Pâine pufoasa
Paine pufoasa cu lapte este o reteta simpla de paine de la bunica mea care făcea pâine aproape în fiecare zi.
Ingrediente600 gr faina alba
310 gr lapte
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 lingura unt topit
1 ou pentru uns
seminte mac pentru topping
Mod de preparare
Paine pufoasa cu lapte este o reteta simpla de paine de casa. Pentru a pregati aceasta reteta de paine amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.
Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald.
Dupa 30-40 de minute, luam aluatul crescut si il impartim in 3 bucati pe care le modelam intre maini ca niste rulouri pe care le vom impleti.
Punem painea in tava si o lasam sa se mai odihneasca inca 10 minute inainte sa o punem la cuptor. Ungem cu ou si presaram seminte. Vom coace painea pe programul de paine al cuptorului electric sau la 180°C timp de 45-50 de minte, pana prinde culoare maro deschis.
Paine pufoasa cu lapte se serveste cu dulceata de fructe, unt sau miere.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu