Ciuperci la cuptor
Această mâncare delicioasă poate fi preparată în orice moment al zilei. Încearcă şi tu aceste ciuperci cu usturoi la cuptor şi serveşte-le la prânz sau la cină. Nu vei petrece prea mult timp în bucătărie, iar rezultatul va fi unul savuros.
Ingrediente
16 ciuperci potrivite, să rămână doar ciuperca fara piciorus
3 linguri de ulei
60 gr unt moale
3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin
2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat
1-2 linguri de zeamă de lămâie
sare, după gust
piper negru măcinat, după gust
60 gr pesmet
Pentru umplutura
200 Gr iaurt
2-3 căței usturoi
Sare
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Rumeneşti uşor ciupercile, cu pălăriile în jos, în ulei încins, cam 20 de secunde. Aranjezi ciupercile într-o tavă nu foarte adâncă, cu picioruşele în sus.
Amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper. Pui, cu o lingură, câte puţin din acest unt combinat cu usturoi, în fiecare ciupercă, apoi pui pesmetul peste ele, presând uşor.
Dacă vrei, le dai la frigider, ca să le prepari mai târziu. Sau găteşti imediat ciupercile şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute.
Apoi le umplem cu iaurt amestecat cu sare si usturoi.Serveşte o porţie de ciuperci cu usturoi la cuptor, fie calde, fie la temperatura camerei.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Ingrediente
16 ciuperci potrivite, să rămână doar ciuperca fara piciorus
3 linguri de ulei
60 gr unt moale
3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin
2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat
1-2 linguri de zeamă de lămâie
sare, după gust
piper negru măcinat, după gust
60 gr pesmet
Pentru umplutura
200 Gr iaurt
2-3 căței usturoi
Sare
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Rumeneşti uşor ciupercile, cu pălăriile în jos, în ulei încins, cam 20 de secunde. Aranjezi ciupercile într-o tavă nu foarte adâncă, cu picioruşele în sus.
Amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper. Pui, cu o lingură, câte puţin din acest unt combinat cu usturoi, în fiecare ciupercă, apoi pui pesmetul peste ele, presând uşor.
Dacă vrei, le dai la frigider, ca să le prepari mai târziu. Sau găteşti imediat ciupercile şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute.
Apoi le umplem cu iaurt amestecat cu sare si usturoi.Serveşte o porţie de ciuperci cu usturoi la cuptor, fie calde, fie la temperatura camerei.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu