Răcitură de peste
Știai că se poate face piftie și din pește?
Eu da , este foarte buna si de aceea m am gândit să ți-o scriu , poate doreste cineva sa o incerce , mai ales că în această perioadă sunt multe dezlegări la pește. Așadar, uite în ce constă rețeta de piftie de crap din Delta Dunării.
Ingrediente
1 crap de 1 kg
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
6-10 boabe de piper
3 căței de usturoi
1 foaie de dafin
sare
lămâie
Mod de preparare
Pui la fiert în apă cu sare, după gust, zarzavatul curățat și spălat, mai puțin usturoiul, foia de dafin, boabele de piper, capul și coada de pește. După ce au fiert legumele, se strecoară zeama și se toarnă în alt vas în care ai așezat trunchiul de crap feliat. Ai grijă ca zeama să acopere peștele cu cel mult 2 degete! Iei spuma și ții pe foc până când peștele este fiert, îl scoți, îl dezosezi și îl așezi într-un castron. Încerci supa și dacă o simți între degete cleioasă înseamnă că e gata, dacă nu o mai lași la fiert, apoi o dai deoparte, o lași la răcorit și pui în ea usturoiul zdrobit și o strecori peste feliile de pește din castron. O lași la rece și o servești, dacă vrei, cu felii de lămâie.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Eu da , este foarte buna si de aceea m am gândit să ți-o scriu , poate doreste cineva sa o incerce , mai ales că în această perioadă sunt multe dezlegări la pește. Așadar, uite în ce constă rețeta de piftie de crap din Delta Dunării.
Ingrediente
1 crap de 1 kg
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
6-10 boabe de piper
3 căței de usturoi
1 foaie de dafin
sare
lămâie
Mod de preparare
Pui la fiert în apă cu sare, după gust, zarzavatul curățat și spălat, mai puțin usturoiul, foia de dafin, boabele de piper, capul și coada de pește. După ce au fiert legumele, se strecoară zeama și se toarnă în alt vas în care ai așezat trunchiul de crap feliat. Ai grijă ca zeama să acopere peștele cu cel mult 2 degete! Iei spuma și ții pe foc până când peștele este fiert, îl scoți, îl dezosezi și îl așezi într-un castron. Încerci supa și dacă o simți între degete cleioasă înseamnă că e gata, dacă nu o mai lași la fiert, apoi o dai deoparte, o lași la răcorit și pui în ea usturoiul zdrobit și o strecori peste feliile de pește din castron. O lași la rece și o servești, dacă vrei, cu felii de lămâie.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu