Biscuiți cu caju
Biscuiti cu alune, nuci, caju si migdale
Dacă e weekend, atunci gătim împreună cu print ceva dulce, chiar daca eu sunt la dieta el nu tine cont de asta. De data asta am zis sa încerc o combinație de biscuiți cu ce aveam prin casă, pentru a lua si print la școală , să aiba de ronțăit … n-au mai rămas
Ingrediente:
200 gr făină
75 gr zahăr brut (data viitoare voi pune maxim 50g)
75 gr unt
75 gr alune de pădure + nucă + caju + migdale crude (puteți folosi doar una dintre ele)
1 ou mare
esență de vanilie
puțină sare
Mod de preparare:
Am mărunțit semințele cu un cuțit. Într-un vas am pus făina, oul, untul tăiat cubulețe, zahărul, sarea și esența și am amestecat bine. După ce aluatul a fost omogenizat, am adăugat semințele, l-am mai frământat puțin și l-am dat la frigider pentru 30 minute. Am scos aluatul, l-am întins într-o foaie (până într-un cm înălțime) și am decupat forme (David s-a ocupat de partea asta). Am pus biscuiți într-o tavă cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până s-au rumenit. Sunt crocanți și foarte buni și calzi și reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu