Ciorba de naut cu telina
Ciorba de naut, un deliciu culinar de post, de nota 10
Ciorbele si supele nu lipsesc din frigiderul nostru. Zilnic mancam supa sau ciorba.
Astazi am preparat o ciorba noua, nemaincercata pana acum iar rezultatul este cel putin delicios
Am preparat o ciorba de post de naut, acrita cu zeama de lamaie, asezonata cu patrunjel.
Ingrediente
200 gr de naut fiert bine de tot
5 cartofi micuti
1 morcov
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
ulei de masline
300 de ml de suc de rosii
busuioc
sare
Apa
2 lamai zemoase.
Mod de preparare
Am fiert nautul si l-am lasat deoparte la scurs. Nu voi folosi apa de la naut pentru ciorba.
Am pus la fiert telina, morcovul, radacina de pastarnac si radacina de patrunjel, toate tocate marunt. Puteti sa le dati si pe razatoare daca va e mai usor asa.
Cand acestea au fost pe jumatate fierte, am adaugat cartofii si am lasat in continuare la fiert.
Separat, am pus la fiert sucul de rosii cu 5 linguri de ulei de masline, 3 frunze de busuioc maruntite si sare dupa gust.
Cand cartofii au fost si ei fierti, am adaugat nautul fiert si scurs bine. Am adaugat si sosul de rosii si am mai lasat la fiert inca 2 minute, la foc mediu.
La final ama adăugat zeama de lamaie. Am stins focul.
Adaugati cata zeama de lamaie doriti la aceasta ciorba de naut. Unii vor ciorba mai acra, altii mai dulce. Puteti foarte bine sa lasati zeama de lamaie separat iar cine doreste isi va pune pe loc, la masa. Nu produce indigestie sau alte efecte nedorite.
*****Sfat
Zeama de lamaie nu trebuie sa fiarba in ciorba. Important este ca nautul sa fie fiert si la fel si legumele.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Ciorbele si supele nu lipsesc din frigiderul nostru. Zilnic mancam supa sau ciorba.
Astazi am preparat o ciorba noua, nemaincercata pana acum iar rezultatul este cel putin delicios
Am preparat o ciorba de post de naut, acrita cu zeama de lamaie, asezonata cu patrunjel.
Ingrediente
200 gr de naut fiert bine de tot
5 cartofi micuti
1 morcov
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
ulei de masline
300 de ml de suc de rosii
busuioc
sare
Apa
2 lamai zemoase.
Mod de preparare
Am fiert nautul si l-am lasat deoparte la scurs. Nu voi folosi apa de la naut pentru ciorba.
Am pus la fiert telina, morcovul, radacina de pastarnac si radacina de patrunjel, toate tocate marunt. Puteti sa le dati si pe razatoare daca va e mai usor asa.
Cand acestea au fost pe jumatate fierte, am adaugat cartofii si am lasat in continuare la fiert.
Separat, am pus la fiert sucul de rosii cu 5 linguri de ulei de masline, 3 frunze de busuioc maruntite si sare dupa gust.
Cand cartofii au fost si ei fierti, am adaugat nautul fiert si scurs bine. Am adaugat si sosul de rosii si am mai lasat la fiert inca 2 minute, la foc mediu.
La final ama adăugat zeama de lamaie. Am stins focul.
Adaugati cata zeama de lamaie doriti la aceasta ciorba de naut. Unii vor ciorba mai acra, altii mai dulce. Puteti foarte bine sa lasati zeama de lamaie separat iar cine doreste isi va pune pe loc, la masa. Nu produce indigestie sau alte efecte nedorite.
*****Sfat
Zeama de lamaie nu trebuie sa fiarba in ciorba. Important este ca nautul sa fie fiert si la fel si legumele.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu