Ness frecat cu linguriță



Buna dimineața
Cum se face un ness bun?
În primul rând cu plăcere, cu dragoste. Dacă nu pui pasiune în el n-o să iasă cum trebuie și nu va fi hrănitor.
In rest e simplu. Pe vreme mea, mai exact cînd eram mai tânără nu aveam mixere și alte ustensile de frecat, așa că făceam nessul cu linguriță
Ingrediente
1 linguriță ness
1 linguriță zaharina ( ștevia) sau zahar
Apa sau lapte
Mod de preparare
într-o cană/ceașca, pui ness și zahăr – cu cât pui mai mult ness, cu atât o să fie mai tare, normal; pui un pic de apă, cam un sfert de linguriță de apa. Ideal este ca ness-ul și zahărul să formeze  un noroi care să se poată amesteca ușor;
freci, freci, freci, până se transformă totul într-un soi de spumă albă;
torni apoi apa fiartă, ușor, ușor, și amesteci în continuare.
savurezi!
Dacă ai de făcut ness pentru mai multe persoane, nu trebuie să faci pe rând. Poți pune în aceeași cană cantitatea necesară, îl freci pe tot odată și apoi pui conținut în fiecare cană și torni apă fiartă peste.
Desigur, îl poți asezona cu niște frișca, un corn lângă (dacă ești fan/fană) sau diverse alte garnituri. Eu prefer să-l amestec cu lapte și merge la fix lângă o omletă, într-un weekend când lenea câștigă luptele interne din creierul meu.
Pofta buna!


Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare