Marmelada de portocale
Marmelada se referă la conservarea fructelor cu tot cu coaja și suc, fierte cu zahăr și apă. Se poate face din aproape orice fruct sau in combinație cu fructe oleaginoase sau chiar cu unele legume.
Marmeladă se diferențiază de gemuri sau dulcețuri prin faptul ca se văd coaja fructelor.
Originală din insulele Britanice este un produs clasic, care se face din portocalele Sevilla, care au un conținut ridicat de pectină, care dă consistența groasă a produsului marmeladă de portocale
Am lucrat la hotel Grandios Bretania , iar la micul dejun aveau marmeladă de portocale iar pe vremea aceea la noi dispăruse și marmelada de mere de pe rafturi. Așadar astăzi aduc in actualitate marmeladă de portocale
Ingrediente:
2 kg portocale cu miez portocaliu Sevilla
2 l apă
1 kg zahăr tos
2 lămâi
Coaja de portocala uscata
Un praf de sare
Mod de preparare
Spălăm portocalele și scoatem partea albă, din mijlocul ei unde se îmbină feliile și sâmburii. Le tăiem felii de jumătate de centimetrii le punem cu apa, coaja si sucul de lămâie, coaja de portocala uscata la fiert la foc mediu. Fierbem atât cât e nevoie pentru a se înmuia coaja de la portocală. Dacă apa a scăzut și nu mai are in ce sa fiarbă mai adăugăm câte o cană de apă până fierb portocalele.
După ce portocalele au fiert adăugăm zahărul și lăsam să fiarbă la foc mic până se leagă bine marmelada, amestecând din când în când să nu se prinda.
Punem in borcane sterilizate și la bain marie până se răcesc.
Simplu, însă necesită timp și atenție.
Acum vă las să munciți, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu