Chifle cu usturi si ierburi aromate

Sunt niște chifle delicioase pe care le poți servi oricând alături de preparate precum supe, ciorbe sau feluri principale. Sunt pufoase, pline de arome și usturoi.
Ingrediente:
500 gr făină
220 ml apă caldă
25 gr drojdie proaspătă
1 linguriță de sare
60 gr unt la temperatura camerei
1 linguriță zahăr
Pentru amestecul de unt cu ierburi aromate:
100 gr unt
1/2 legătură pătrunjel tocat
4 căței usturoi
1 linguriță oregano
10 fire chives
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un castron mare, pune făina cernută apoi fă o gaură în mijlocul ei. Sfărâmă drojdia într-o cană și amestec-o cu zahărul, apoi pune 2 linguri de apă caldă. Pune o lingură de făină și omogenizează, apoi lasă amestecul format să crească pentru 10 minute. Pune drojdia în mijlocul făinii și încearcă să formezi un aluat. Când începe să se formeze, adaugă sarea și untul. Pune aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu un prosop curat pentru 1 oră.
Încinge cuptorul la 200 de grade și prepară untul aromatizat: topește untul și peste el pune toate ingredientele. Lasă castronul deoparte.
Ia aluatul și frământă-l pentru 3 minute. Împarte-l în 20 de bucăți egale și formează biluțe. Trece fiecare biluță prin amestecul cu unt și așează-le în tava de copt, apoi lasă-le să crească pentru 20 de minute, apoi dă-le la cuptor.
Poftă bună și succes.
Mulțumesc pentru vizită pe blog

Comentarii

Postări populare