Paste integrale cu nuca
Incearca reteta de paste integrale cu nuca daca vrei sa iti oferi tie si familiei tale un fel de mancare hranitor si gustos, care va va umple pe toti de energie. Desi compozitia si gustul dulce te pot duce cu gandul la un desert, pastele integrale cu nuca sunt putin prea consistente pentru a fi consumate la finalul mesei, ele merg mult mai bine ca o gustare de sine statatoare sau ca un mic dejun satios. Combinatia de scortisoara, vanilie si miez de nuca este una extrem de aromata, iar pastele integrale vor asigura organismului o doza importanta de fibre. Important de remarcat ar fi faptul ca dulceata aromei provine din ingrediente sanatoase, cum este mierea si pudra de roscove, nu din zahar procesat.
Ingrediente
100 g paste integrale
100 g nuca macinata
2 linguri miere
1 lingurita rasa pudra de roscove
1 lingură coaja de lamaie
½ de plic de zahar vanilat sau de esenta de vanilie
scortisoara, dupa gust
2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, pastele integrale se scurg, se spala si se amesteca intr-un bol cu uleiul, nuca, mierea, vanilia, coaja de lamaie, scortisoara si pudra de roscove.
Pastele integrale cu nuca se pot servi imediat calde sau reci, sunt gustoase si hranitoare.
****** Observatii
Desi reteta de paste integrale cu nuca nu contine deloc zahar, nu inseamna ca preparatul este unul dietetic, asadar recomandam consumul ocazional si cu moderatie in cazul in care te afli intr-un program de eliminare a kilogramelor in plus.
Vrei sa iti reuseasca perfect reteta de paste integrale? Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este timpul de fierbere de 13-15 minute. Depasirea acestuia duce la alterarea gustului si a continutului nutritiv.
In apa in care fierb pastele nu ar trebui sa adaugi ulei.
Daca vrei sa inlocuiesti uleiul de masline cu ulei de cocos in reteta ta de paste integrale, poti sa faci acest lucru linistita, dar, in acest caz, recomandam sa le consumi calde, sunt mai gustoase astfel.
Multa lume prefera ca miezul de nuca sa nu fie foarte fin macinat, in asa fel incat preparatul acesta sa imbine finetea pastelor cu textura crocanta a nucii. Incearca ambele variante si apoi decide care iti place cel mai mult.
Mierea din acest preparat poate fi inlocuita cu sirop de artar, daca iti place mai mult gustul.
Stiai ca?
Pastele integrale (paste din ovaz, paste din grau sau secara) aduc mari beneficii organismului datorita continutul mare de fibre si indicele glicemic scazut, in comparatie cu traditionalele paste fainoase?
Pastele din cereale integrale, datorita aceluiasi continut de fibre solubile si insolubile (prezente, de fapt, in taratele care nu au fost indepartate), mentin mai mult timp senzatia de satietate si imbunatatesc digestia?
Pentru a putea produce un singur kilogram de miere, o albina ar trebui sa faca in jur de 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu o distanta egala cu ocolul globului pamantesc? Exista totusi un lucru care o impiedica pe harnica insecta sa realizeze acest record de productivitate: nu traieste suficient de mult si nu are timp sa il atinga.
Ingrediente
100 g paste integrale
100 g nuca macinata
2 linguri miere
1 lingurita rasa pudra de roscove
1 lingură coaja de lamaie
½ de plic de zahar vanilat sau de esenta de vanilie
scortisoara, dupa gust
2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, pastele integrale se scurg, se spala si se amesteca intr-un bol cu uleiul, nuca, mierea, vanilia, coaja de lamaie, scortisoara si pudra de roscove.
Pastele integrale cu nuca se pot servi imediat calde sau reci, sunt gustoase si hranitoare.
****** Observatii
Desi reteta de paste integrale cu nuca nu contine deloc zahar, nu inseamna ca preparatul este unul dietetic, asadar recomandam consumul ocazional si cu moderatie in cazul in care te afli intr-un program de eliminare a kilogramelor in plus.
Vrei sa iti reuseasca perfect reteta de paste integrale? Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este timpul de fierbere de 13-15 minute. Depasirea acestuia duce la alterarea gustului si a continutului nutritiv.
In apa in care fierb pastele nu ar trebui sa adaugi ulei.
Daca vrei sa inlocuiesti uleiul de masline cu ulei de cocos in reteta ta de paste integrale, poti sa faci acest lucru linistita, dar, in acest caz, recomandam sa le consumi calde, sunt mai gustoase astfel.
Multa lume prefera ca miezul de nuca sa nu fie foarte fin macinat, in asa fel incat preparatul acesta sa imbine finetea pastelor cu textura crocanta a nucii. Incearca ambele variante si apoi decide care iti place cel mai mult.
Mierea din acest preparat poate fi inlocuita cu sirop de artar, daca iti place mai mult gustul.
Stiai ca?
Pastele integrale (paste din ovaz, paste din grau sau secara) aduc mari beneficii organismului datorita continutul mare de fibre si indicele glicemic scazut, in comparatie cu traditionalele paste fainoase?
Pastele din cereale integrale, datorita aceluiasi continut de fibre solubile si insolubile (prezente, de fapt, in taratele care nu au fost indepartate), mentin mai mult timp senzatia de satietate si imbunatatesc digestia?
Pentru a putea produce un singur kilogram de miere, o albina ar trebui sa faca in jur de 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu o distanta egala cu ocolul globului pamantesc? Exista totusi un lucru care o impiedica pe harnica insecta sa realizeze acest record de productivitate: nu traieste suficient de mult si nu are timp sa il atinga.
Comentarii
Trimiteți un comentariu