Crema de zahar ars cu portocale


Buna dimineața vrei ceva dulce de senzație, încearcă aceasta rețetă de crema de zahar ars cu portocale
Ingrediente:
1200 ml lapte
6 ouă
20 linguri zahăr
2 portocale
coajă rasă de portocală
2 linguri coniac
2 linguri unt
3-4 vanilii
Mod de preparare:
Caramelizezi 14 linguri de zahăr împreună cu unt și coniac, într-un vas, la foc mic. Vei obţine un caramel de culoare aurie. Tapetezi cu acest caramel un vas termorezistent şi laşi să se răcească. Baţi ouăle cu restul de zahăr si vanilie până se topeşte. Adaugi laptele treptat,zeama de portocale şi coaja rasă de portocală şi baţi încontinuu. Laşi la cuptor 1 oră.
Poţi servi caldă sau rece.
Poftă bună și succes

Comentarii

Postări populare