Ardei umpluți cu vita si curcan

Buna dimineața
Ardeiul umplut este una dintre mâncărurile favorite ale românilor. Mai ales acum, când toamna aduce legume pline de gust și savoare. Dar poate fi și o mâncare grea, cu multe calorii.
Tocmai din acest motiv, m-am gândit ca în prag de weekend să împărtășesc cu tine o rețetă de ardei umplut… dietetică!
Ardei umplut cu carne de vită și curcan
Ingrediente
200 Gr Piept de curcan
200  Gr Muşchi de vită fără grăsime
8-10 Ardei gras verde
2 linguri Suc de roşii
4 lingurite Ulei de măsline
Condimente (opțional): Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper negru proaspăt măcinat, Seminţe de chimen, Sare
Cascaval
Apa
Mod de preparare
Se toacă muşchiul de vită şi pieptul de curcan şi se amestecă.
Se pune amestecul de carne într-o tigaie de teflon cu uleiul de măsline timp de aproximativ 10-15 minute, până iese apa din carne, după care se adaugă sare, piper negru şi chimen.
După ce se amestecă bine, se adaugă şi lingura de suc de roşii şi se ia de pe foc.
Ardeiul verde se spală, se scoate cotorul şi se curăţă interiorul de seminţe.
Se umple cu compoziţia din carne şi condimente cu ajutorul unei linguri.
Se așază în tavă, se pune 1 deget de apă şi se dă la cuptor timp de 10-15 minute, la foc mediu.
Punem deasupra cașcaval ras și lăsăm 2 minute in cuptor
Se serveşte atât cald dar și rece .
Poftă bună !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare