Cartofi umpluți
Cartofi umpluţi cu telemea și șuncă – rețetă care practic se face singură, lucru care o face mai mult decât potrivită pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult chef de gătit! Simplu, rapid, delicios și fără efort!
Ingrediente
8 cartofi potrivit de mari
200 gr unt
100 gr telemea de oaie
150 gr caşcaval
150 g şunculiţă afumată
1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
sare
piper
câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare
Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.
Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.
Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Ingrediente
8 cartofi potrivit de mari
200 gr unt
100 gr telemea de oaie
150 gr caşcaval
150 g şunculiţă afumată
1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
sare
piper
câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare
Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.
Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.
Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu