Chec in doua culori



Chec in doua culori, cu glazura de care doriți
Ingrediente:
5 oua
5 linguri ulei
1 praf sare
240 gr zahar
150 gr faina
1 cana mac
Cacao 
Glazura de care doriți
Mod de preparare:
Separam mai intai albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cca. 2 minute cu un praf de sare. Adaugam si zaharul si continuam mixarea, pana ce rezulta o compozitie batoasa.
Galbenusurile se freaca la randul lor cu ulei, ca la maioneza. Compozitia respectiva se adauga peste cea de albus si alternativ se pune si faina cernuta. Apoi adăugăm mac și amestecam ușor de jos in sus. Se imparte compoziția în două, intr o parte punem colorant roșu și amestecam iar în cealaltă parte colorant verde
In tava de yena punem pe jumate o folie de aluminiu sa despărțim puțin compoziția.
Punem prima data compoziția roșie în 1/2 de tava , apoi cea verde in cealaltă jumătate
Checul se niveleaza cu ajutorul unei linguri, dupa care se da la cuptor (preincins), timp de 30-35 de minute, la foc mediu (180 grade la cuptorul electric).
Oricum, dupa trecerea acestui timp se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura este gata sau nu.
Cand checul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racorit.
Ii faceti ce glazura doriți
Checul se taie in bucati abia cand s-a racit complet.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept




Comentarii

Postări populare