Budinca de lămâie cu pișcoturi
Budinca de lamaie se pregateste foarte usor si se poate folosi ca umplutura pentru diverse prăjituri sau se poate servi cu pișcoturi așa cum am făcut eu azi
Ingrediente
150 gr zahar
2 linguri amidon
600 ml lapte
3 galbenusuri
coaja rasa lamaie
2 lamai (suc)
50 gr unt
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteca zaharul si amidonul. Toarna laptele si continua sa amesteci, pana la omogenizare completa. Adauga, treptat, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea.
Toarna compozitia intr-o cratita de inox, pune totul pe aragaz, la foc mediu si amesteca in mod constant, pana ce budinca se ingroasa.
Ia crema de pe foc, adauga sucul de lamaie si untul, apoi amesteca totul foarte bine. lăsăm 10 minute sa se răcească
Apoi punem in straturi cu pișcoturi rotunde ( eu am pus în cupa înaltă ,pentru a putea pune și pișcoturile ) apoi acoperim cu membrana alimentara și băgăm la rece
Serveste acest desert cu frisca
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu