Briose cu gem de prune
Reteta simpla, de toamna: briose cu gem de prune, arahide si seminte de vanilie.
Am primit pachet de la mama și bineînțeles și un borcan de gem de prune aromata și foarte bun.
Pentru că prințului ii plac brioșele am făcut amândoi brioșe cu gem
Ingrediente
2 oua
50 gr zahar tos
150 ml lapte
100 gr smantana
1 pastaie vanilie
50 ml ulei
250 gr faina
1 plic praf de copt
200 gr gem de prune
100 gr arahide
2 linguri zahar brun
Mod de preparare
Ouale si zaharul tos se amesteca folosind un tel.
Se toarna laptele si smantana, amestecand in continuare.
Se adauga uleiul si semintele din pastaia de vanilie.
Dupa ce toate ingredientele lichide s-au amestecat, faina si praful de copt se cern impreuna si se incorporeaza si ele in amestec, formand astfel o compozitie moale si cremoasa.
Arahidele se zdrobesc in bucati nu foarte mici.
In fiecare forma din silicon se toarna o lingura de compozitie, o lingurita de gem de prune, apoi inca o lingura de compozitie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea compozitiei.
Deasupra se presara arahidele zdrobite si putin zahar brun.
Formele astfel umplute se introduc in cuptorul preincalzit.
Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit pentru cateva minute inainte de a fi servite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu