Prăjitură cu mere și glazura
Buna seara prăjitură cu mere a făcut toată lumea dar cred că nu ați încercat și aceasta reteta cu glazura.
Iată cum se face
Ingrediente:
2 căni mere rase,
2 căni făină,
2 cani zahăr,
zahăr vanilat,
un vârf de cuţit de bicarbonat.
Glazura
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri cacao
100 gr margarina
Rom
Mod de preparare:
toate ingredientele se amestecă şi se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se bagă la cuptorul bine încins înainte şi se lasă 15-20 de minute. Se încearcă cu o scobitoare dacă e făcută prăjitura, iar când e gata, se scoate din cuptor.
Se face glazura astfel: se pun pe foc şase linguri apă, şase linguri zahăr şi şase linguri cacao şi se fierb circa trei-patru minute, după care se dă deoparte şi se pun 100 g margarină şi esenţă de rom după gust, se amestecă bine şi se toarnă peste prăjitura scoasă din cuptor.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu