Turtite

Buna dimineața
Turtițe pufoase cu salam și cașcaval — ideale pentru micul dejun sau ca gustare. Nimeni nu le va refuza!
Vă las  rețeta unui mic dejun sau a unei gustări sățioase și destul de rapide. Când veți pregăti aceste turtițe, casa vă va fi învăluită de o aromă nemaipomenită, care vă va trezi apetitul!
Ele sunt acoperite cu crustă crocantă și rumenă, au o textură densă de cașcaval, iar dacă conțin salam sau șuncă, gustul lor seamănă cu cel al pizzei. Ca să le preparați, puteți să alegeți orice cașcaval sau brânză. De asemenea, puteți să excludeți salamul și să adăugați mai mult cașcaval. Trebuie să luați în considerație un aspect: dacă veți exagera cu făina, turtițele vor fi mai dure și mai uscate.
Pregătiți-le cu multă plăcere! Suntem siguri că vă vor plăcea!
Ingrediente
300 gr + 50 g de făină (orientați-vă după consistența aluatului);
250 gr de cașcaval;
100 gr de salam (șuncă);
240 gr de chefir;
60 gr de unt;
10 gr de praf de copt;
¼ linguriță de sare.
Mod de preparare
Cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea. Amestecați ingredientele uscate cu telul, pentru ca praful de copt să se răspândească uniform.
Adăugați untul moale și amestecați totul cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.
Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Tăiați salamul/șunca în bucățele.
Adăugați cașcavalul și salamul în aluatul nisipos. Amestecați foarte bine cu mâinile.
Adăugați chefirul rece și frământați aluatul. Inițial el va fi lipicios.
Transferați aluatul pe masa presărată cu aproximativ 50-70 gr de făină (depinde de consistența chefirului) și frământați-l până va deveni nelipicios. Nu este necesar să-l frământați îndelung și să-l îmbibați cu făină.
Divizați aluatul obținut în 2 bucăți egale. Modelați-le sub formă de bile.
Presărați fiecare bilă de aluat cu puțină făină și întindeți-o cu mâinile până veți obține o turtiță rotundă, cu grosimea de circa 1.5-2 cm.
Așezați turtițele obținute pe tava tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu făină. Divizați fiecare turtiță în 8 sectoare. Ungeți-le suprafața cu chefir, folosind pensula de cofetărie.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200-210°C și coaceți turtițele timp de aproximativ 20 minute, până se vor acoperi cu crustă aurie.
Cât sunt fierbinți, mai tăiați-le o dată, respectând secțiunile inițiale. Serviți-le cu multă plăcere!
După răcire turtițele pot fi încălzite în cuptor.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita ta și te mai aștept!!!


Comentarii

Postări populare