Varza cu gratar de pui
Varza calita de post, fie ca o servesti ca garnitura sau fel de mancare de sine statator, fa-o dupa reteta aceasta simpla si traditionala, iese minunata! Este mai mult decat gustoasa, rapid si usor de pregatit, lucru care o face alegerea perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva fara prea mare efort sau pierdere de timp.
Ingrediente:
1 varza alba medie (intre 1 si 2 kg)
1 morcov
1-2 cepe albe medii
ulei
sare
2 căni apa
piper – dupa gust
Piept de pui făcut gratar
Mod de preparare:
Toaca ceapa. Da morcov pe razatoare mica .Pune-i la calit in putin ulei, la foc mic spre mediu, intr-un vas mai mare. Cand s-au mai inmuiat, asezoneaza cu sare si piper .
Intre timp, spala si toaca varza solzisori nu foarte marunti.
Pune si varza tocata in vasul in care calesti legumele si amesteca usor. Daca nu incape toata din prima, pune cat incape si, pe masura ce se inmoaie, mai adauga din cand in cand. Adăugăm și apă și acoperim cu capac.
Lasa varza la calit la foc mic, amestecand din 10 in 10 minute, si – important! – acoperita cu capac, ca sa nu se arda si sa lase singura zeama.
Spre final, mai puteti adauga si alte condimente – cimbru, frunza de dafin etc, daca doriti sa fie mai aromata.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu