Tort din cartofi dulci
Cu siguranță nu ai mai preparat un astfel de tort până acum. Cartofii dulci au o savoarea aparte și pot fi utilizați atât la feluri principale, cât și la desert. Vrei o felie de tort cu cartofi dulci?
Iar de când au intrat în casa noastră fac tarte, tort și multe alte
Ingrediente
Pentru blat
600 gr făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
1 linguriță scorțișoară
1 praf ghimbir
200 gr unt
400 gr zahăr
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
500 gr cartofi dulci copți
200 gr iaurt
100 gr nuci
Pentru glazură
7 linguri unt
150 g zahăr brun
50 ml lapte
1 praf de sare
400 g zahăr pudră
½ linguriță esență de vanilie
Pentru decor
Biscuiți oreo negru și rosii
Mod de preparare
Dă drumul la cuptor și tapetează o formă de tort. Pune nucile într-o tavă cu hârtie de copt și ține-le la cuptor 15-20 de minute. Amestecă din când în când să se coacă uniform.
Amestecă făina cu sarea,praful de copt,scorțișoara și ghimbirul. Bate untul cu zahărul până capătă o consistență cremoasă. Adaugă treptat ouăle bătute,esența de vanilie și cartofii copți pasați. Încorporezi făina,alternativ cu iaurtul și omogenizezi. Împarți aluatul în jumătate și coci separat fiecare blat,până trece testul scobitorii. Lași blaturile la răcorit.
Pentru glazură, bați untul cu zahărul brun până capătă o consistență cremoasă. Adaugi un praf de sare și zahărul pudră,treptat. Torni vanilia și laptele,până ajungi la consistența dorită.
Ungi primul blat cu o treime din glazură și așezi o parte din nucile coapte sfărâmate. Așezi al doilea blat,restul de glazură și biscuiți oreo
Iar de când au intrat în casa noastră fac tarte, tort și multe alte
Ingrediente
Pentru blat
600 gr făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
1 linguriță scorțișoară
1 praf ghimbir
200 gr unt
400 gr zahăr
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
500 gr cartofi dulci copți
200 gr iaurt
100 gr nuci
Pentru glazură
7 linguri unt
150 g zahăr brun
50 ml lapte
1 praf de sare
400 g zahăr pudră
½ linguriță esență de vanilie
Pentru decor
Biscuiți oreo negru și rosii
Mod de preparare
Dă drumul la cuptor și tapetează o formă de tort. Pune nucile într-o tavă cu hârtie de copt și ține-le la cuptor 15-20 de minute. Amestecă din când în când să se coacă uniform.
Amestecă făina cu sarea,praful de copt,scorțișoara și ghimbirul. Bate untul cu zahărul până capătă o consistență cremoasă. Adaugă treptat ouăle bătute,esența de vanilie și cartofii copți pasați. Încorporezi făina,alternativ cu iaurtul și omogenizezi. Împarți aluatul în jumătate și coci separat fiecare blat,până trece testul scobitorii. Lași blaturile la răcorit.
Pentru glazură, bați untul cu zahărul brun până capătă o consistență cremoasă. Adaugi un praf de sare și zahărul pudră,treptat. Torni vanilia și laptele,până ajungi la consistența dorită.
Ungi primul blat cu o treime din glazură și așezi o parte din nucile coapte sfărâmate. Așezi al doilea blat,restul de glazură și biscuiți oreo
Comentarii
Trimiteți un comentariu