Buturuga
Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simpla
Ingrediente
Pentru foaie:
80 gr zahăr pudră
5 ouă
100 gr miez de nucă
Pentru umplutură:
150 gr nucă măcinată
2 linguri rom
2 linguri zahăr
lapte
Pentru glazură:
120 gr unt
2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Între timp, se amestecă nuca măcinată cu romul, zahărul şi câteva linguri de lapte. Cu crema rezultată se unge blatul proaspăt scos din cuptor şi se rulează cu ajutorul unui prosop umed.
Până se răceşte foaia de blat, se prepară glazura: se freacă bine untul cu zahărul şi cacaua.
Se acoperă rulada cu crema obţinută şi, cu ajutorul unei furculiţe se ornează ca să capete aspectul de coajă de copac.
Comentarii
Trimiteți un comentariu