Chec cu portocale




Buna dimineața
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face!!!
Ingrediente
 4 ouă
 175 gr zahăr pudră
 100 gr unt
 1 plic zahăr vanilat
 50 ml frişcă lichidă
 1 praf sare
 coaja de la o portocală
 zeama de la o portocală
 8 linguri făină
 zahăr pudră pentru ornat
Pentru sos:
 2 portocale
 100 ml frişcă lichidă
 50 gr zahăr
 1 lingura coniac
Mod de preparare
 Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează uşor, să nu se lase.
Se adaugă frişca lichidă şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150°C.
În timpul acesta, se pregăteşte sosul de portocale. Se curăţă portocala, se taie cubuleţe, se amestecă cu zahărul şi cu o lingură de coniac şi se fierbe la baie de aburi. Se adaugă frişca lichidă şi se lasă să se răcorească. Se scoate checul, se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu sosul de portocale.
Pofta buna!!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!



Comentarii

Postări populare