Chec cu portocale
Buna dimineața
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face!!!Ingrediente
4 ouă
175 gr zahăr pudră
100 gr unt
1 plic zahăr vanilat
50 ml frişcă lichidă
1 praf sare
coaja de la o portocală
zeama de la o portocală
8 linguri făină
zahăr pudră pentru ornat
Pentru sos:
2 portocale
100 ml frişcă lichidă
50 gr zahăr
1 lingura coniac
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează uşor, să nu se lase.
Se adaugă frişca lichidă şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150°C.
În timpul acesta, se pregăteşte sosul de portocale. Se curăţă portocala, se taie cubuleţe, se amestecă cu zahărul şi cu o lingură de coniac şi se fierbe la baie de aburi. Se adaugă frişca lichidă şi se lasă să se răcorească. Se scoate checul, se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu sosul de portocale.
Pofta buna!!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu